WELKOM BIJ DE GROOTSTE KINDERKLEDING CATALOGUS!

Tips voor het wassen van kinderkleding

Heb je één of meerdere kleine koters in jouw huis rondlopen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je de nodige wasjes per week moet draaien. Dat is niet geheel verwonderlijk, aangezien je met meerdere personen in jouw huishouden te maken hebt. Iedereen draagt om de dag (of zelfs elke dag) andere kleding, waardoor je al snel met een flinke berg aan vuil wasgoed te maken hebt.

Wil je deze berg vuil wasgoed op de juiste manier wassen? Dan is het aan te raden om de tips uit dit artikel even door te nemen. Met de tips uit dit artikel weet je 100% zeker dat je de kleding van jouw kind(eren) op de juiste manier weet te wassen. Door deze kleding op de juiste manier te wassen, geniet je van meerdere voordelen.

Zo is het een voordeel dat je hiermee de levensduur van de kleding weet te verlengen. Je zorgt er immers voor dat het materiaal van de kleding niet beschadigd raakt, waardoor jouw kinderen nog langer van hoogwaardige kleding kunnen genieten. Daarbij is het dus ook een voordeel dat de kleding langere tijd mooi blijft; dit zie je bijvoorbeeld bij een T-shirt met opdruk. Als je dit shirt op de verkeerde manier wast, raakt de opdruk direct beschadigd. Als je het shirt op de juiste manier weet te wassen, blijft de opdruk echter fraai.

Ook is het nog een voordeel dat de kleding heerlijk gaat ruiken. Dat is althans het geval als je de kinderkleding op de juiste manier weet te wassen. Maar, hoe doe je dat nou? Wij hebben enkele handige tips voor je opgesteld, waardoor je in principe nooit meer de mist in kunt gaan. Neem de tips uit dit artikel op je gemakje door, pas de tips in de praktijk toe en geniet direct van de hierboven genoemde voordelen.

Tip 1: scheid de kleding

Stop jij allerlei soorten kledingstukken in één was? Dat is alles behalve verstandig. Het is onwijs belangrijk om de kleding te scheiden, zodat je voor alle kledingstukken het juiste wasprogramma kunt kiezen. Zo moet je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen witte kleding, zwarte kleding en gekleurde kleding.

Heb je wel eens een rood shirt bij een wit shirt in de was gedaan? Als je dit al eens hebt gedaan, weet je ongetwijfeld al wat het resultaat is. Het rode shirt zorgt er voor dat het witte shirt niet meer wit is, maar een roze achtige kleur krijgt. Voorkom dit door de kleding goed te scheiden.

Je moet hierbij de kleding niet alleen op kleur scheiden, maar ook op materiaal. Zo kun je een was gaan draaien met daarin alleen maar jeans/spijkerbroeken, met alleen maar bonte was en met alleen maar linnen was. Juist door op deze manier onderscheid te maken, weet je voor elk kledingstuk het juiste wasprogramma te selecteren.

Tip 2: kies het juiste wasmiddel en wasverzachter

Wil je graag de kleding van jouw kinderen op de best mogelijke manier wassen? Dan is het aan te raden om in de basis al voor het juiste wasmiddel en de juiste wasverzachter te kiezen. Met deze middelen wordt de kleding niet alleen super schoon, maar gaat de kleding ook nog eens heerlijk ruiken. Ondertussen wordt de kleding ook zacht, waardoor jouw kinderen van nog meer comfort weten te genieten.

Wat het beste wasmiddel is? En wat de beste wasverzachter is? Dat hangt grotendeels af van de was die je gaat draaien. Voor een witte was heb je bijvoorbeeld ander wasmiddel nodig dan voor de bonte was. Doe via het internet goed onderzoek naar de beste wasmiddelen en schaf die wasmiddelen direct aan. Je moet voor de beste wasmiddelen mogelijk meer geld voor betalen, maar dat is absoluut de moeite waard.

Tip 3: koop een goede wasmachine

Niet alleen het wasmiddel is belangrijk, maar ook de wasmachine zelf. Als je een goede wasmachine hebt, weet je 100% zeker dat alle was perfect gewassen wordt. Voor de betere wasmachines betaal je hoogstwaarschijnlijk verhoudingsgewijs meer geld, maar dat hogere bedrag is het dubbel en dwars waard.

Een goede wasmachine maakt namelijk gebruik van de juiste technologieën. Dankzij die technologieën weet je zeker dat alle kledingstukken op de best mogelijke manier gewassen worden. Bijkomend voordeel; goede wasmachines zijn energiezuinig, waardoor je een stuk minder energie hoeft te verbruiken. Dat merk je duidelijk terug aan de hoogte van jouw energierekening.

Tip 4: klop de kleding goed uit

Wil je de kleding van jouw kinderen in de wasmachine stoppen? Klop de kleding dan eerst goed uit. Zeker als jouw kinderen in de kleding buiten gespeeld hebben, is het goed mogelijk dat er overal zand zit. Je wilt niet dat dit zand in jouw wasmachine terecht komt, aangezien dit voor een defect kan zorgen.

Klop dus de kleding heel goed uit, voordat je de kleding in de wastrommel gaat stoppen. Hiermee weet je de levensduur van de wasmachine én de kleding te verlengen.

Tip 5: controleer goed de zakken

Ga je de broeken van jouw kinderen wassen? Controleer dan eerst goed de zakken. Mogelijk zit er nog een lolly, een stukje speelgoed of iets anders in de broekzakken. Ook dergelijke producten kunnen zorgen voor een flinke beschadiging aan jouw wasmachine.

Haal dus altijd de zakken leeg, voordat je bijvoorbeeld een jeans van jouw zoon in de wasmachine stopt. Ook hiermee weet je weer de levensduur van de spijkerbroek én de wasmachine te verlengen.

Tip 6: laat de kleding buiten drogen

Heb je een wasje gedraaid? Dan kun je ervoor kiezen om de was in de droger te stoppen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de was buiten op te hangen. Dat geniet onze voorkeur, aangezien je daarmee flink wat energie weet te besparen. Ook gaat je kleding hierdoor heerlijk ruiken. Hang de kleding dus zoveel mogelijk buiten op, indien je daar de mogelijkheden voor hebt!